Selecties 2014

Er is veel gebeurd in de laatste maanden. Om te beginnen gaat het hard met Cowboys Janken Ook. In januari heeft de film zijn internationale première beleefd in het Generation 14Plus programma op de Berlinale, en ging vanuit daar door naar SXSW in Austin, Texas voor de eerste Amerikaanse vertoning. Sindsdien is de film geselecteerd voor de internationale competitie op het European Film Festival of Lille, Nashville Film Festival en Filmfest Dresden en voor de nationale competitie op Go Short – International Short Film Festival Nijmegen .Een erg goede start van 2014. Daarnaast draait hij samen met Wij Waren Wolven in een retrospectief  in Mecal – International Short Film and Animation Festival, in het kader van hun focus op Nederland vertonen ze een programma met de beste afstudeerfilms van de Nederlandse Film Academie van de afgelopen 4 jaar. Mees is ook te gast op het festival.
Wij Waren Wolven is eveneens voor nog enkele andere festivals geselecteerd: CineClass – Festival International du film scolaire et universitaire in Frankrijk vertoond de film in competitie en in Filmfest Dresden is de film geselecteerd voor het youth_free programma.

Jeroen Offermans To Become, Shift, Transfer, Copy and Erase werd geselecteerd voor de officiële selectie op Bogotá Short Film Festival – Bogoshorts in Colombia en voor de internationale competitie op het International Short Film Week Regensburg. Op dit laatste festival waren ook twee andere films van Offerman te zien die als favoriet van de programmeurs waren verkozen.

Vloeibaar Staal van Flynn von Kleist werd geselecteerd voor de nationale competitie op Go Short en de Children’s and Youth Film Competition op de 60e editie van International Short Film Festival Oberhausen.

Steen van Viktor van der Valk werd ondertussen voor het Go Ahead programma op Go Short geselecteerd, een programma waarin professionals hun oordeel geven over de film en advies geven aan de makers. In het panel zitten onder andere programmeurs van Sundance en ZUBROFFKA Short Film Festival. Ook was te film te zien bij ShortCutz in Amsterdam, waar eerder ook Klaas Arie Westlands Zonder te zien was.

Naast al deze festival selecties zitten de regisseurs ook niet stil. Mees en Flynn zijn allebei geselecteerd om een NTR Kort! te ontwikkelen en een scenario voor een One Night Stand. Viktor van der Valk is druk bezig met zijn afstudeerfilm Onno de Onwetende.