Nieuwe titels

Afgelopen week werden de afstudeerfilms van Lichting 2014 aan de Nederlandse Filmacademie voor het eerst vertoond. en voor drie van deze films zal Some Shorts de festivaldistributie vanaf nu gaan verzorgen. Ik ben erg blij met deze nieuwe titels, allemaal afkomstig van makers met een oudere titel ook in de catalogus, en kijk er naar uit om ze aan een groot publiek te introduceren. Het gaat om de volgende drie films:

Fernweh_NewsFernweh is een 15 minuten durende fictie film van Ena Sendijarević, die samen met Guido Hendrikx ook het script schreef. In de film volgen wij de 13-jarige An die probeert te gronden in een nieuw pleeggezin, maar wat niet goed wil lukken. Dit alles wordt vertelt met minimale middelen en vrijwel geen dialoog. De film sleepte tijdens de eerste vertoningen ook meteen de KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie in de wacht. Ena’s eerdere film Reizigers in de Nacht beleefde afgelopen maand zijn internationale première in Palm Springs.
OnderOns_NewsGuido Hendrikx zijn afstudeerfilm Onder Ons is een 28 minuten durende documentaire, waarin de kijker een blik krijgt in het hoofd van drie niet-praktiserende pedofielen. Een gewaagd onderwerp, waarbij de karakters zich uitspreken over hoe zij de wereld ervaren en hoe zij hebben moeten leren leven met een geaardheid die als morbide wordt ervaren. Deze uitspraken worden begeleid door sterke, poëtische zwart-wit beelden. Op het moment draait Escort, eveneens een documentaire met een erg sterk onderwerp, nog volop op internationale festivals.
Onno_NewsDe derde film is Onno de Onwetende van Viktor van der Valk waarvan de korte film Steen afgelopen maand in Palm Springs, Portugal en Bulgarije draaide. Met vrijwel compleet dezelfde crew heeft hij een totaal andere soort film gemaakt, die met zijn 29 minuten de dubbele lengte heeft maar ook qua onderwerp op een heel ander spoor zit. Het verhaal van de film is eigenlijk niet samen te vatten, en de speelse stijl vol verwijzingen naar de filmgeschiedenis heeft daarnaast een vrijwel even grote rol. Het publiek bij de eerste vertoningen wist dit ook te waarderen: de film eindigde op de tweede plek in de publieksprijs.

Meer informatie over FernwehKlik hier.
Meer informatie over Onder Ons?Klik hier
Meer informatie over Onno de OnwetendeKlik hier.