Fresh films & wins

Oktober is begonnen, het Nederlands Filmfestival is net achter de rug en daarmee is het tijd voor een flinke update. We hebben namelijk niet stilgezeten. Onno de Onwetende had zijn première in San Sebastian, en ging er meteen mee vandoor met de Orona Award for most Cutting-Edge Film om vervolgens op het NFF ook nog de Tuschinski Award en een Wild Card voor een nieuwe fictiefilm te winnen.

En er staat ook een flink aantal vertoningen op de planning. Zo gaat Wij Waren Wolven draaien op Brno Sixteen in Tsjechië (15 – 18 oktober), Ik is geselecteerd voor 2ANNAS – Riga International Film Festival (17 – 26 oktober) en Konstanzer kurz.film.spiele (25 – 26 oktober) waar ook Cowboys Janken Ook vertoond zal worden. Onno de Onwetende gaat naar China voor het International Student Film & Video Festival Beijing (19 – 25 oktober) waar Viktor ook bij aanwezig zal zijn. Reiziger in de Nacht gaat ook gestaag door met selecties in Roemenië op het Timishort Film Festival (2 – 5 oktober), Spanje op Curtocircuíto (6 – 11 oktober), België op Festival Les Enfants Terribles (16 – 19 oktober), Portugal op FIKE – International Short Film Festival (21 – 25 oktober) en sluit de maand af in Canada op het Festival du cinéma international en Abitibi-Témiscamingue (25 – 30 oktober).

En als dat nog niet genoeg is, zijn er ook drie nieuwe titels aan de catalogus toegevoegd:

NEWS_MALAGUTI

Malaguti Phantom is de nieuwe film van Sam de Jong, het talent achter Magnesium uit 2012 en Marc Jacobs welke vorig jaar op de Berlinale in première ging en nog vol in het festivalcircuit zit. In deze zeer gestileerde en komische film volgen we een jongen die er alles aan doet om een groep binnen te komen. De film is gemaakt in het kader van KORT!,
NEWS_Bloedhond

Ook de nieuwe film van Mees Peijnenburg,  van wie de afstudeerfilm Cowboys Janken Ook en derdejaars-film Wij Waren Wolven ook door Some Shorts worden gedistribueerd, is gemaakt in het kader van KORT! In Bloedhond volgen we een jongen die zijn agressie niet onder bedwang kan houden. In 9 minuten krijgen we een korte blik in zijn leven en wordt zijn worsteling duidelijk voelbaar voor het publiek.
NEWS_IFMAMA

En de derde nieuwe titel is de afstudeerfilm van Mea de Jong, If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy. Deze 25 minuten durende ego-documentaire toont de moeder van de regisseuse die vertelt over de vier generaties sterke vrouwen in hun familie. In deze bij vlagen komische documentaire krijgen we niet alleen een kijkje in een familietraditie, maar wordt er ook gereflecteerd op de vorm documentaire. Chris Stenger en Juul op den Kamp, producenten van de film, ontvingen tijdens het Nederlands Film Festival de Nederlandse Producentenprijs voor de film en tijdens de eerste vertoningen ontving de film ook de Publieksprijs.